Asus представи новия си смартфон, предназначен за игри - ROG Phone II, който се отличава с OLED дисплей с диагонал 6.59 инча, резолюция 1080p, вграден скенер на отпечатъци, честота на опресняване до 120Hz и поддръжка за 10-битово HDR изображение.

Вижте как изглежда Asus ROG Phone II >> >> >>

Интересно е, че моделът поддържа честота на опресняване при отчитането на докосване до 240Hz. Благодарение на това от компанията са постигнали латентност в този аспект от едва 49 милисекунди. По тези си показатели устройството надминава всичко излязло досега на пазара.

В софтуерно отношение потребителите ще могат да избират между близка до заводската версия на Android 9 Pie и графичния интерфейс ROG UI.

Смартфонът е базиран на представения наскоро чипсет Snapdragon 855 Plus в комбинация с охлаждаща система с изпарителна камера и отвори за охлаждане. Сред останалите параметри откриваме още 12GB RAM, до 512GB памет за файлове и батерия с капацитет 6000 mAh с поддръжка на технология за бързо зареждане при 30W.

Според компанията моделът може да издържи до над 7 часа при игра на PUBG с честота на опресняване на дисплея 60Hz с един заряд на батерията. Според компанията запалените геймъри биха оценили тези възможности изключително подобаващо.

Основната камера е двойна и се състои от 48-мегапикселов сензор и 13MP с ултраширокоъгълен обектив, а предната е с резолюция 24MP. Под и над екрана са разположени стерео високоговорители с поддръжка за технологията DTS:X Ultra, а освен това е наличен и 3.5 мм жак за слушалки. Сензорните бутони за управление, които са разположени в рамките на устройството (AirTriggers), вече могат да се използват без повдигане на пръстите и дори разпознават жестове. Налични са два вибрационни мотора, които работят в синхрон с бутоните.

Сред аксесоарите към ROG Phone II са док станцията с втори дисплей и допълнителна батерия TwinView Dock II, допълнителната охладителна система AeroActive и геймпад Kunai, в който се поставя телефона. Цената на базовата версия на ROG Phone II би трябвало да е около тази на неговия предшественик (899 долара). Телефонът вече е достъпен в Китай, а в Европа ще навлезе през септември.