Социалната мрежа на бившия американски президент Доналд Тръмп ще започне да функционира на 21 февруари, както показва датата в списъка на магазина за приложения "Ап стор" на "Епъл", предадоха Франс прес и Ройтерс.

Медията се казва "Труд соушъл" (TRUTH Social) и се управлява от компанията "Тръмп мидия енд текнолъджи груп" (Trump Media & Technology Group). Тя е замислена като алтернатива на Фейсбук, Туитър и ЮТюб, които блокираха Тръмп, тъй като подстрекавал привържениците си към насилие преди щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г., допълва БТА.

Съдейки по демо снимките на приложението "Труд соушъл", то е подобно на Туитър - ще работи на принципа на микроблога, потребителите ще могат да следват други потребители, да качват публикации и да добавят към тях снимки, линкове към видеоклипове и статии.

Създателите на платформата уверяват, че социалната мрежа ще се стреми да бъде трибуна на възможно най-широк спектър от мнения и в нея ще могат да намират съмишленици както привърженици на консервативни, така и на либерални гледни точки, отбелязва ТАСС.

Приложението ще заработи в деня, когато в САЩ отбелязват Деня на президента (третия понеделник на февруари).