След като преди седмица Motorola представи най-новия си смартфон - един от първите в света с екран, който се сгъва, сега дойде ред и на неговата европейска премиера. Тя се проведе в Лондон, а на нея успяхме за малко да се докоснем от първа ръка до новия RAZR, наследник на един от легендарните модели на марката.

Спецификациите, особеностите в дизайна и повечето неща около самия апарат са ясни от седмица. Но съвсем друго е да го видиш на живо. 6,2-инчовият вътрешен екран е иновативен с много неща, като за разлика от другите два сгъваеми апарата, обявени по-рано от Huawei и Samsung, RAZR е много компактен именно заради него.

Едно от най-важните неща след кратък тест на живо е потвърждението на факта, че дори след много сгъвания мястото, на което екранът се "пречупва", остава в състояние наистина по същия начин, по който е и когато екранът е разгънат. Това става заради специален патент на "пантата", която не позволява на екрана да се прилепи плътно, а винаги го остава леко извит, дори когато RAZR е затворен напълно.

Вижте снимки на телефона >> >> >>

Друга новина от европейската премиера на устройството е цената му е Европа - 1599 евро, с което този модел е един от най-скъпите смартфони, продавани някога. Впечатление прави, че макар и много иновативен, RAZR не разполага с топ характеристките на флагманите, както що се отнася до чипсет, който тук е Qualcomm Snapdragon 710, така и като камера, която все пак не е лоша и е 16 мегапикселова.

От компанията обаче заявиха, че са използвали оптималния хардуер, така че смартфонът да запази малките си размери и да има характерния дизайн, наподобяващ бръснач. В характеристиките обаче не е подминатo значението на RAM паметта, която е 6 GB, както и на вградената - цели 128 GB.

Друга важна подробност, касаеща България, е, че апаратът няма сим карта, а работи с технологията eSIM, поддържана у нас засега само от А1. Пазарната премиера на устройството се очаква да е през декември, като на база на тези факти можем да предположим, че у нас то ще се предлага само от въпросния мобилен оператор.