От Xiaomi бяха рекламирали дисплея на предходния модел от серията като Full Screen 2.0, а сега ще бъде предложен Full Screen 3.0.

На практика това означава, че дисплеят ще покрива още по-голяма част от предната част на устройството и ще има още по-тънки рамки. Според изображението камерата е преместена в горния десен ъгъл на предния панел, предава Mobile Bulgaria.

Самият корпус пък ще бъде керамичен. Използването на процесора Snapdragon 845 е напълно очаквано, макар че Samsung вероятно отново ще има ексклузивен достъп до чиповете за период от няколко месеца. Споменава се и 256 GB UFS памет за приложения, което определено позиционира телефона във високия сегмент.

Към всичко това се добавят 8 GB оперативна памет и двойна 12-мегапикселова камера с оптично приближение. Любопитното е, че и Xiaomi ще предложат на своите клиенти сензор за отпечатъци, който ще бъде позициониран под дисплея.

Изтеклите скици пък съответстват на появилите се по-рано рендери на Mi MIX 2S. Естествено трябва да се уточни, че всичко това е все още в сферата на слуховете и финалните параметри на телефона може да се окажат различни – например по-ранните рендери показват единична основна камера, а освен това не се споменаваше сензор за отпечатъци под дисплея.

Междувременно се появиха и снимки, за които се твърди, че са официални и те потвърждават появилата се информация за устройство.