С голям 6.52-инчов HD+ дисплей с разделителна способност 1600x720, моделите Redmi A1 и Redmi A1+ предлагат потапящо изживяване при гледане на видеоклипове или гейминг. При продължително използване, устройствата предлагат режим Dark theme и Night Light mode, които помагат да се предотврати натоварването на очите.

Серията Redmi A1 е оборудвана и с 8MP основна камера, съчетана с допълнителен обектив, който позволява портретни снимки, както и 5МР предна камера. И двете камери са заредени с универсални режими, които включват портрет, кратко видео и time-lapse.

Те предлагат на потребителите разнообразни възможности за снимане. Смартфонът е снабден и с голяма батерия с капацитет 5000 mAh и 10W зареждане, която безпроблемно издържа при ежедневна употреба.

Що се отнася до производителността, Redmi A1 Series се захранва от MediaTek Helio A2, който осигурява достатъчно производителност за работа с приложения, поддръжка на дисплея с висока резолюция и енергийна ефективност. Освен това поддържа разширяема памет до 1TB, което освобождава място в устройството за допълнително съхранение на данни.

Освен че серията Redmi A1 е с впечатляващо съотношение между цена и производителност на хардуера, тя се отличава и със забележителен дизайн. Наследил наложения дизайн от Redmi Note Series, Redmi A1 Series се предлага в Black, Light Green и Light Blue, като всички са стилни и с плоска рамка.

Подчертан с изчистен, минималистично извит гръб, неговата текстура, наподобяваща кожа, е устойчива на петна и следи от пръстови отпечатъци. Освен това, Redmi A1+ е оборудван с усъвършенстван заден сензор за пръстови отпечатъци, допринасящи за бързото отключване.

Серията Redmi A1 включва два модела - Redmi A1 и Redmi A1+, които ще се предлагат в два варианта: 2GB+32GB и 3GB+32GB.

В България се предлага моделът Redmi A1 във версия 2GB+32GB на препоръчителна цена 209 лв.