Както обеща, днес Xiaomi организира премиера на смартфона Pocophone F1 във Франция, Хонконг и Индонезия и разкри детайли за цената на телефона на тези пазари. Заедно с това компанията обяви и други страни, на които ще се продава устройството.

Вижте как изглежда смартфонът >> >> >>

В списъка с над 60 пазара присъстват почти всички европейски страни, включително и България. От информацията става ясно, че цената в Европа е 329 евро за версията с 6GB RAM и 64GB памет, а тази с 6GB/128GB памет ще е на цена 369 евро.

Това е цената за Франция и вероятно ще е подобна на другите пазари от континента (329 и 399 евро в Испания), в които китайската компания присъства директно, защото в България вносителите от Solytron са обявили значително по-висока цена от 899 и 979 лева за двете конфигурации.

По всичко личи, че версията с 8GB RAM и 256GB памет няма да се предлага в Европа. Заедно с това компанията обяви, че през последното тримесечие на годината ще обнови интерфейса MIUI до Android 9 Pie.

Pocophone F1 разчита на чипсет Snapdragon 845 и предлага 6.18-инча 18.7:9 изрязан дисплей с FHD+ резолюция, а батерията с капацитет 4000 mAh поддържа технологията Quick Charge 3.0.

Компанията е добавила специална система за течно охлаждане на процесора.

Смартфонът е оборудван и с инфрачервена система за лицево разпознаване, която работи и на тъмно. Основната камера комбинира 12МР сензор Sony IMX363 с 5МР сензор на Samsung за отчитане на дълбочината, а за селфита има 20МР камера. Камерата е снабдена и с Dual Pixel автофокус за много по-бързо фокусиране.