Една от най-успешните серии смартфони на Honor съвсем скоро ще се сдобие с ново попълнение. Honor 9X ще бъде представен на 23 юли като ще наследи Honor 8X, чиито продажби достигнаха 10 милиона броя по-бързо, от който и да е друг модел на филиала на Huawei.

За датата на премиерата научаваме от публикация в китайската социална мрежа Weibo на президента на компанията Джордж Дзао. Събитието ще се състои в китайския град Сиан, а вероятно скоро след това устройството да има и международна премиера, предава Mobile Bulgaria.

В споделения от Дзао постер виждаме надпис, който подсказва, че устройството ще предложи висока производителност, но остава в средния и по-достъпен клас. Макар да не разполагаме с детайли около бъдещия модел, не липсват слухове за него.

Според един от тях в новата серия ще има и Pro вариант, който може да предложи четворна основна камера. Очакваме чипсет Kirin 810 и наличието на нов дизайн, който се отличава от актуалните предложения на Huawei и Honor, но ще трябва да почакаме още малко, за да видим как ще изглеждат евентуалните модели.

Мощният чип гарантира, че телефонът ще може да заснема качествени 4К видеа.