Вече знаем, че новата серия смартфони Redmi Note 8 ще бъде представена на 29 август в Китай. Наскоро научихме още, че моделите в нея ще използват анонсирания наскоро чипсет на MediaTek Helio G90T с технология за водно охлаждане и ще поддържат бързо зареждане при 18W, предава Mobile Bulgaria.

Сега разполагаме и с информация за четворната основна камера на Redmi Note 8 Pro, чийто 64-мегапикселов сензор ще може да поеме до 34% повече оптична информация спрямо 48-мегапикселовите.

Изображенията заснети с него ще са с два пъти по-висока резолюция от 8K и 7.7 пъти повече от 4K UHD. Redmi Note 8 Pro ще разполага и с технология за 25-кратен зуум, както и запис на видео при резолюция 8K (9248 × 6936 пиксела). Президентът на Xiaomi - Лин Бин споделя, че 64MP сензорът ще е с големина 1/1.7-инча и размер на пикселите 1.6 микрометра.

От компанията публикуваха и изображение заснето с модела, но поради ограниченията на Weibo, то не е в оригиналната си резолюция. Заедно с това екранът на Redmi Note 8 Pro може да включва капковиден прорез за предната камера. По отношение на стандартния Redmi Note 8 се очаква наличието на 48MP сензор в основната камера, като и двата модела ще предложат Android 9.0 Pie с MIUI 10.

Междувременно в Weibo бяха разпространени снимки и рендъри на Redmi Note 8 Pro, които потвърждават наличието на капковиден прорез в екрана, както и разположението на секцията с основната камера, за която вече знаем от тийзъра на компанията. Официалните рендъри показват модела в зелен цвят, а на изтеклите снимки го виждаме и в бяло.