Китайската компания ZTE обяви пускането на смарт очила Neovision Glass под собствената си марка Nubia. Ако се съди по тийзърите, публикувани от производителя, те ще бъдат представени по време на Световния мобилен конгрес (MWC) 2023, който ще започне на 27 февруари в Барселона.

Компанията публикува банер, за да даде представа за дизайна на Neovision Glass, заявявайки, че това е "перфектната комбинация от мода и технология". ZTE също така обяви, че умните очила ще осигурят "несравнимо аудио-визуално изживяване" с висококачествени изображения и отличен звук. Повече информация за новия продукт вероятно ще се появи с наближаването на изложението.

Освен Neovision Glass, ZTE ще представи и Nubia Pad 3D - таблет, който осигурява 3D без очила, и Wi-Fi рутер, а ако се съди по банера в Twitter, марката ще покаже поне един лаптоп, монитор, смартфон и смарт часовник.

Продуктите ще бъдат представени на две отделни събития по време на самото изложение. На 27 февруари компанията ще направи премиера на ZTE 5G FWA, която се занимава с технологията за "фиксиран безжичен достъп", а на следващия ден ще представи ZTE Devices, която включва устройства.

Същевременно миналата седмица беше съобщено, че Apple ще отложи дебюта на очилата си за добавена реалност за юни тази година поради някои недостатъци, които не позволяват да се разчита на премиера през април.