Последните месеци всичко се случва онлайн. От социализиране, концерти до бизнес срещи, образование и конференции. Работата от различни отдалечени локации се превърна в "новия нормален" начин на работа, като прочуванията сочат, че близо 74% от организациите планират да продължат по този начин.

Новият начин на работа е много по-труден и динамичен и изисква изключително бърза трансформация на структурите. За да оцелеете на пазара утре, трябва да започнете да адаптирате бизнеса си днес.

В допълнение, интересно е да се наблюдава как профилът на служителя и неговата работа се променят. При така създалата се ситуация, хората на свободна практика и без постоянен договор са най-облагодетелствани, тъй като притежават повече гъвкавост. Гъвкавостта в работата е нещото, което служителите трябва да имат най-много предвид. Работата вече не е място, на което да отидеш, а това което трябва да свърши служителят. Въпреки разнообразните комуникационни инструменти използвани в работата през последните години, служителите чувстват отчуждение на работното място повече от преди. Как да се повиши тяхната продуктивност?

Средностатистическият служител днес използва около 34 различни приложения в работата си. За успешна работна трансформация е необходимо да се създаде стратегия, която да стимулира продуктивността на всички типове служители, независимо дали са от тези, които прекарват деня си на бюрото, ходят по конференции, работят от вкъщи, или постоянно са по командировки. Или тези, които никога не са на бюрото, но се борят с много трудни задачи. Всичко това говори за предизвикателствата пред близо 84% от компаниите за това как ще изглежда бизнесът. Едно е сигурно на този етап - бъдещето на бизнеса ще бъде обособено и дефинирано от технологията.

Една от най-важните предпоставки за гъвкав и успешен бизнес е предоставянето на възможност за обмен на съобщения, обаждания и срещи на служителите през единна, сигурна и модерна платформа, осигуряваща уникално и приятно изживяване на потребителите. Важни са клиентите, потребителите, както и комуникацията с тях. Изследванията показват, че до края на 2020 г. потребителите ще вземат решения за покупки въз основа на собствения си опит в комуникацията, а не на продукта или цената.

Модерната платформа за колаборация, предоставяща отлично потребителскоо изживяване за служител и клиент, е Cisco Webex. Webex е уникална платформа за управление на хардуерни и софтуерни решения и напълно адаптивна според всичките ви нужди. Webex не е само за срещи и документални цели. Webex ще ви свърже с колегите ви като създавате, споделяте, общувате и решавате на бизнес задачи заедно. Всичко това при максимална сигурност! Ако все още нямате Webex - свалете го безплатно и изпробвайте най-сигурната платформа за колаборация.