Пазарът на смартфони през 2020 г. предложи доста любопитни устройства, а краят на годината е най-изгодният сезон за тяхната покупка.

Коледните и новогодишни празници са свързани с множество промоции, отстъпки и получаване на бонуси, които правят покупката на един смартфон още по-достъпна.

Понякога е трудно да се ориентираме из множеството оферти за различни устройства. Ако искаме да направим една наистина изгодна сделка, то трябва да търсим перфектното съотношение между възможности и качество от една страна, и цена от друго. И докато горната аксиома важи за почти всички технологични продукти, то при смартфоните определено трябва да търсим устройства с добър безрамков дисплей, мощна камера, процесор, който поддържа изкуствен интелект и издръжлива батерия. Всички тези характеристики позволяват на телефона да се превърне в едно наистина полезно устройство.

Изгодният избор

Moto G9 play е един от най-изгодните смартфони за 2020 година. Смартфонът предлага невероятно съотношение между възможности и цена, като предлага всичко, от което можем да се нуждаем. Дебютът на устройството през втората половина на годината означава, че определено ще имаме добри възможности, а позиционирането му в по-достъпния ценови клас е щадящо за джоба ни. Но защо Moto G9 play е толкова добър и изгоден телефон?

Стилният дизайн

Moto G9 play

Снимка: Motorola

Дизайнът на Moto G9 play е доста приятен. Смартфонът идва с безрамков дисплей, като селфикамерата е поместена в капковиден отвор в екрана. Самият дисплей е доста голям, с размер на диагонала от 6,5 инча и резолюция от 720 x 1600 пиксела. Гърбът е с приятно на допир покритие, като именно там е изнесен и сензорът за пръстови отпечатъци.

Вижте как изглежда Moto G9 play >> >> >>

В Европа телефонът се предлага в цветовете сапфирно синьо (Sapphire Blue), горско зелено (Natural Forest Green) и пролетно розово (Sparkling Spring Pink).

Отстрани на рамката е разположен специален бутон за активацията на Google Assistant. Само с едно натиснете на бутона активирате гласовия асистент на Google и може да получите всички отговори или помощ, от които се нуждаете - без да докосвате дисплея. Това е доста удобно, когато нямате възможност да ползвате телефона с две ръце.

Камерата е разположена в квадратен отсек в централната горна част на устройството, което е доста добър избор.

Способната камера

Moto G9 play

Снимка: Motorola

Като стана дума за камерата, то трябва да знаем, че тя е доста способна. В квадрата на гърба има разположени три камери и една светкавица. Основният сензор е с 48 мегапиксела и той е идеален за заснемането на портрети, сгради, храна и всякакви обекти. Благодарение на вторият сензор с 2 МР, който е за дълбочина, вие ще може да правите красиви кадри с боке ефекти. Ако пък искате да снимате цветя или нещо от близо, то може да се възползвате от макро сензорът с 2 МР.

Motorola са подобрили камерите в устройството, спрямо предходните поколения. Телефонът прави доста чисти и добри кадри при слаба светлина, а нощните снимки идват с по-наситени цветове и детайли. Боке ефектите са прецизне, а качеството на детайлите се запазва и при детайлен близък план.

Moto G9 play може да прави Full HD видеа със скорост от 30 или 60 кадъра в секунда.

Що се отнася до селфи камерата, то нейният сензор е с 8-мегапиксела и също може да заснема Full HD видеа или да прави HDR снимки.

Мощният процесор

Moto G9 play

Снимка: Motorola

Moto G9 play идва с мощния 8-ядрен процесор Snapdragon 662 на Qualcomm. Към него е добавен и видеоускорителят Adreno 610. Те са съчетани с 4 GB RAM памет и 64 GB свободно вътрешно пространство.

Комбинацията от този хардуер позволява използването на изкуствен интелект за подобряване на качеството на снимките. Ако сте геймър, то смартфонът има достатъчно мощ, за да играете и най-модерните игри.

Вградената памет пък е достатъчна за съхранението на всичките ви снимки, видеа, игри, музика и файлове. Ако това не ви е достатъчно, то можете да добавите още 512 GB, като използвате слота за microSD карта.

Издръжливата батерия

Moto G9 play

Снимка: Motorola

В днешно време мнозинството от смартфони имат трудност да издържат дори и един ден с напълно заредена батерия. Факторите за това са много, но най-общо казано капацитетът на повечето батерии на пазара е недостатъчен за поддържането на мощният процесор и енергоемките процеси, като сърфиране в интернет или игри.

Moto G9 play обаче се различава с мощната си батерия с капацитет от 5000 mAh. Тя позволява на устройството да изкара 2 дена без да се доближи до зарядното.

Възможно е да стриймвате 83 часа музика, 16 часа видео или да разглеждате 13 часа любимите ви сайтове преди да изчерпите батерията си. Когато процентите ѝ намалеят и трябва да е заредите, то на помощ ви идна бързото 20-ватово зарядно. Благодарение на него ще имате часове мощност със само няколко минути зареждане.

Добрата цена

След като разгледахме характеристиките на телефона е време да видим и защо съотношението му между цена и качество е толкова добро. Описаните по-горе способности могат да бъдат ваши само за 329 лева. Именно такава е цената без договори или отстъпки на Moto G9 play. Устройството е налично във всичко големи магазини за електроника и родните телеком оператори, а на доста места цената му вече е под 300 лева.

Така за една доста достъпна цена ще имате смартфон с модерен дизайн и високи възможности.

 

*Материалът съдържа продуктово позициониране