Държавната корпорация Роскосмос определи времето за изстрелване на пилотирания космически кораб "Союз МС-19" по програмата на Международната космическа станция (МКС). На борда ще летят филмови знаменитости, предава technews.bg.

Следващата експедиция ще излезе в орбита през есента на тази година, съобщи РИА Новости. За първи път основният и резервният екип включват хора с творчески професии - представители на снимачния екип на игралния филм "Предизвикателство".

По-специално, основният екип включва актрисата Юлия Пересилд и режисьора Клим Шипенко, докато в състава на резервния екип влизат актрисата Алена Мордовина и оператора Алексей Дудин. Те ще бъдат придружени от професионалните космонавти Антон Шкаплеров и Олег Артемиев.

Изстрелването на космическия кораб "Союз МС-19" е насрочено за 5 октомври в 11:55 часа московско време от космодрома Байконур с помощта на ракета-носител "Союз-2.1а".

В съответствие с графика, на 17 октомври Юлия Пересилд и Клим Шипенко ще се върнат на Земята с кораба "Союз МС-18" заедно с космонавта Олег Новицки.