Съгласно последната официална информация от Apple, не е важно колко добър е вашият компютърен майстор. Ако ремонтът на компютрите iMac Pro или MacBook Pro не е извършен в оторизиран от "Ябълковата фирма" сервиз, то компютърът ще бъде блокиран. Към момента това важи само за по-генерален ремонт от сорта на смяна на платка или диск.

В компютрите има интегриран софтуер, ключът към който имат само оторизирани сервизи или човек от персонала на Apple. За MacBook Pro 2018 това важи за почти всички ремонтни дейности - клавиатура, високоговорители, тъчпад и т.н. Диагностика пък също не може да се прави. Наличната програма за нея е ограничена само за вътрешно ползване в Apple Store и Apple Authorized Service Providers и влиза в състава на Apple Service Toolkit.

Веднага след тази информация популярният технологичен блог iFixit я опроверга. От технологичния блог заявяват, че са купили чисто нов 13-инчов MacBook Pro със сензорен панел, разглобили са го и са сменили екрана. След което устройството е сглобено наново и след щателен тест се оказва, че работи безпроблемно. След официалната информация от Apple едва ли някой би посмял да рискува.