Apple се е съгласила да уреди патентния си спор с Koss в рамките на досъдебно производство. В съдебните документи се посочва, че страните вече нямат претенции една към друга.

Припомняме, че през 2020 г. Koss заведе дело срещу Apple, твърдейки, че американската компания незаконно използва патентована технология в своите безжични слушалки AirPods и Bose. Въпросната технология е разработка на Koss от началото на 2000-те години.

Koss даде компанията на съд, като поиска обезщетение от Apple за нарушаване на патенти. Apple отговори, като обвини съперника си в изтичане на поверителна информация, но също така заяви, че не е нарушила никакви патенти на Koss.

Така или иначе, страните вече са изгладили всички различия. Подробности за споразумението не бяха оповестени. Въпреки това се отбелязва, че не е възможно делото да бъде възобновено.

Трябва да се добави, че Koss е подала подобни патентни искове срещу други производители на безжични слушалки, включително Bose и Skullcandy. Понастоящем тези дела са в процес на разглеждане.