Слуховете около плановете на Apple да пусне умни очила се засилват. Според популярния анализатор Минг-Чи Куо компанията подготвя очила с добавена реалност (augmented reality), които ще покаже през първата половина на следващата година, съобщава 9to5Mac.

Куо също така посочва, че Apple ще си партнира с външни компании за създаването и на акесоари за добавена реалност за iPhone. Не става ясно дали и очилата влизат в тази категория или ще са самостоятелен продукт.

По-рано тази година Куо обяви, че AR очилата на Apple ще са зависими от връзка с iPhone, за да имат интернет и да се обработва по-голямата част от информацията. Тогава той прогнозира, че устройството може да започне да се произвежда към края на тази година или в началото на 2020 година.

Сега той прогнозира, че то може да е на пазара през второто тримесечие на 2020 година. Това е в тон с първоначалната прогноза. Както винаги, Apple не е коментирала темата официално, но не е и отрекла подобни планове. Компанията може да представи устройството най-рано още този месец, когато се очаква тя да организира допълнително събитие.