Apple официално отвори мрежата Find My и за продукти на външни компании. По този начин производителите на различни устройства могат да добавят в тях съвместимост с технологията на Apple за лесното им откриване. Мрежата Find My включва стотици милиони устройства на Apple в цял свят, които могат да се ползват за проследяването. Добавката е част от програмата Made for iPhone (MFi), предава Kaldata.

Одобрените продукти трябва да отговарят на всички механизми за защита на личните данни на мрежата Find My, а след това могат да бъдат добавени в секцията с нови продукти. Те ще включват и знак "Works with Apple Find My", който ясно ще покаже съвместимост с технологията.

Първите продукти на външни компании, които работят с програмата Find My, са електрическите велосипеди VanMoof S3 и X3, слушалките Belkin SOUNDFORM Freedom True Wireless Earbuds и проследяващия Bluetooth таг Chipolo ONE Spot. Компанията обещава скоро да видим и продукти на други производители.

Приложението Find My за iPhone, iPad, iPod touch и Mac улеснява локализирането на съвместимите устройства и работи дори и когато те не са свързани с интернет. Мрежата Find My обхваща милиони устройства на Apple, които ползват Bluetooth, за да регистрират намиращите в близост до тях липсващи устройства и предават данни за тяхното приблизително местоположение. Целият процес е криптиран и анонимен, така че други страни могат да видят местоположението на дадено устройство или неговото местоположение.