Разпространението на коронавируса продължава да засяга нормалната работа на хиляди компании. Apple е една от тях. Американците обявиха, че в опит да намалят разрастването на пандемията до 27 март ще затворят всичките си магазини извън Китай. Онлайн каналите на компанията ще продължат да работят, предава Mobile Bulgaria.

"Най-ефективният начин за намаляване риска от разпространение на вируса е да намалим плъстността и увеличим социалната дистанция", посочва Тим Кук. "Докато скоростта на новите инфекции се увеличава на други места ние предприемаме нови средства да предпазим клиентите и членовете на нашия екип". В същото време служителите то затворените магазини ще продължат да получават заплати.

В писмото си изпълнителния директор на Apple пише, че компанията вече е дарила 15 милиона долара в световен мащаб срещу коронавируса - за лекуване на засегнатите и за намаляване на икономическите и социалните ефекти на пандемията. Apple ще удвои и средствата, които даряват нейните служители, за да подкрепи отговора срещу заразата на местно, национално и на глобално ниво.

Наскоро компанията отвори магазините си в Китай, след като епидемията там отмина и броят на заразените спадна драстично. В петък Apple обяви, че променя начина на провеждане на конференцията WWDC през юни и тя ще бъде само онлайн - включително откриващата реч и сесиите за разработчици.