Разработчик на пистолети по технология за 3D печат е бил арестуван в Тайван с претекст за сексуално насилие. Коди Уилсън е платил 500 долара за секс с 16-годишно момиче, съобщи CNET, позовавайки се на официална информация от полицията в Тексас, предава technews.bg.

Коди Уилсън управлява компанията Defense Distributed, която проектира и разпространява програми за отпечатване на огнестрелни оръжия. Не е ясно защо Уилсън е пътувал до Тайван.

"US Marshals Service е наясно с арестуването на Коди Уилсън", казва говорителят на службата в имейл от името на полицейския отдел на Остин, Тексас. "Ние сме напълно ангажирани с нашите международни партньори по този въпрос", се подчертава в изявлението.

Уилсън попада често в новините. Срещу него се води дело, което цели да предотврати безплатното разпространение на плановете му за отпечатване на оръжия. Адвокатите се позовават на опасения за обществената безопасност.

През август федерален съдия в Сиатъл даде предварително разпореждане, което блокира разпространението на плановете за оръжието, докато случаят не бъде решен в съда.

Това обаче не попречи на Уилсън, който започна да продава дизайнерските файлове срещу заплащане, като поиска от клиентите сами да посочат цената. Според него, съдебният процес трябва да приключи, тъй като плановете за оръжието вече не се предлагат безплатно.