Производителят на решения за киберсигурност "Атос Румъния", част от френската компания "Атос" (Atos), планира да наеме хиляда ИТ специалисти тази година, от които 400 младежи, според прессъобщение, изпратено до Аджерпрес, съобщи специално за БТА агенцията.

Румънското дъщерно дружество на френската компания търси висшисти, но и хора с опит от всички градове, като служителите ще работят предимно от дистанция.

"Атос Румъния" приключи 2021 г. с над 3000 служители в офисите си в Букурещ, Брашов, Яш и Тимишоара, като нейните специалисти обслужват повече от 300 клиенти от 15 страни. В момента компанията има партньорства с институции за отбрана, киберсигурност, наука и здравеопазване, и е една от най-важните френски организации на румънския пазар.

За настоящата година "Атос" се стреми да привлече над хиляда АйТи (IT) специалисти на местно ниво, както млади хора в началото на кариерата си, така и възрастни хора и професионалисти с опит в областите: R&D, кибер сигурност, разработка на приложения, Big Data и сигурност, високоефективни компютри, център за данни и хостинг, системни приложения и продукти, облачни корпоративни решения, цифрово работно място.

Също така младите висшисти могат да влязат в академиите "Атос", особено в тези по киберсигурност, облак, управление на приложения, SAP и DevOps.

В началото на тази година "Атос Румъния" отново получи сертифициране като "Страхотно място за работа" (Great Place to Work - GPTW), чрез което компанията е призната за най-добър работодател в осигуряването на постоянен положителен опит в работата. Сертифицирането се основава на резултатите, получени от независимо проучване, проведено сред служителите.