Българи разработиха слушалки, които ще помагат за безопасността ни, докато слушаме музика. Идеята вече привлече интереса на хора от цял свят в платформа за групово финансиране, съобщи bTV.

Със слушалки се наслаждаваме на любимата си музика навсякъде. Но двама българи, живеещи в Съединените щати - Александър Нанев и Христо Христов, ги превръщат от технологичен аксесоар в средство за безопасност. Идеята им е, освен качествен звук и анатомичен дизайн, слушалките да имат LED светлини, които блестят, когато спортуваме или работим на открито.

"Слушалките биха били полезни за широк кръг от хора, като например колоездачи, хора, които тичат или се разхождат вечер, хора, които си разхождат кучето, ловци, пътни работници, а също така и за хора, които обичат да са различни и да се забавляват", коментира Христо Христов.

Ярките светлини на слушалките ще бъдат забелязвани отдалече, дори и на рок концерт. А всеки потребител може да регулира честотата и интензитета им.

"Средствата, които ще наберем, ни трябват за изработване на матриците за продукта и също така да произведем самия продукт. Ако имате желание да ни подкрепите, може да намерите проекта ни LEAH Headphones на "Кикстартър", допълни Христо.

До края на кампанията остават 12 дни, а първите слушалки Leah трябва да се появят през лятото на следващата година.