Коронавирусът обърка много от плановете за продажбите на редица производители, но въпреки забавените доставки, отложени премиери и нестабилния пазар, през 2020 г. има компании, които записват успехи. AMD бележи все по-значителен ръст в представянето си и максимално се възползва от проблемите, които има конкурентът им Intel.

Компанията отдавна отчете чувствителен ръст при продажбата на компоненти, а сега стана ясно, че AMD записва много добри резултати и при пазара на лаптопи. Благодарение на силното си представяне в последните месеци производителите на чипове вече имат 19.9% дял в x86 пазара на преносими компютри.

Водещ принос за добрите резултати на компанията имат AMD Ryzen 4000 процесорите, които превъзхождат конкурентните чипове на Intel по отношение на скоростта, цената и ниската консумация на енергия.

Палитрата от продукти с AMD на пазара е доста богата. Анализаторите от Mercury Research изброяват цели 54 различни устройства с процесори на този производител, а до края на тримесечието броят им дори ще се увеличи. AMD се представя отлично и при десктоп системите, където записват пазарен дял от 19.2%. Това е най-доброто им представяне от 2014 година до сега.