Човек с джетпак на гърба отново е бил забелязан да лети в близост до международното летище в Лос Анджелис. По случая е стартирало разследване на ФБР, след като пилот е съобщил за неговата поява.

"Внимание, човекът с джетпака се завърна" - с тези думи диспечерът е предупредил останалите пилоти в района. Неидентифицираният човек става популярен през декември миналата година, когато се появиха видеозаписи на неговите полети.

Нито един от докладите за тях обаче до момента не е официално потвърден. А някои подробности като факта, че вероятната му поява се е случила на височина от близо 2000 м., поставят под въпрос дали пилотът действително не е видял балон или дори дрон с форма на човек.

"Работихме по всяко едно от миналите наблюдения и досега не успяхме да потвърдим нито един от докладите" - споделя говорителят на ФБР Лора Еймилер.

До скоро съществувал само във филмите, джетпакът вече е реалност и транспортира собственика си по въздуха с помощта на струя от газ или течност. Подобни полети в близост до натоварени летища обаче могат да бъдат опасни за излитащите и кацащите самолети.