Очакваме до края на тази година да се появят редица нови смартфони със сгъваеми екрани. Благодарение на информация от веригата за доставки на компоненти научаваме, че Samsung, Google, Xiaomi и vivo ще анонсират такива устройства. Сред тях ще е и вторият такъв телефон на Xiaomi, който може да е с името Mi MIX Fold2.

Той се очаква през последното тримесечие, като основният му екран ще е от Samsung, а външният от Visionox. Възможно е панелът на Samsung да е с честота на опресняване до 120 херца.

Интересно е да отбележим още, че бъдещият Samsung Galaxy Fold3 най-вероятно ще е първият в света смартфон със сгъваем смартфон и вградена под екрана селфи камера. Той ще използва собствена технология на Samsung.

Що се отнася до предложенията на останалите производители, Google ще използва 7.6-инчов екран, който се сгъва навътре. Възможно е моделът на американците да се появи още през октомври. Бъдещият сгъваем телефон на vivo ще има 8-инчов екран от Samsung и външен от BOE.

Премиерата на нов сгъваем смартфон от Oppo изглежда е отложена за 2022, а предстои и да видим какви са бъдещите планове на Huawei в тази насока.