Известният пазарен анализатор Минг-Чи Куо, който често споделя интересни детайли около бъдещите продукти на Apple, публикува бележка за инвеститори с нови прогнози за смартфоните на компанията през следващата година. Според него Apple отново ще предложи четири смартфона, но те ще са само с диагонал на екрана 6.1" и 6.7", което означава, че компанията няма да пусне mini версия, предава Mobile Bulgaria.

Два от бъдещите телефони ще са от висок клас, а останалите ще са от по-нисък подобно на серията iPhone 12. Малкият смартфон с 5.4" дисплей се появи през миналата година, а според слуховете ще получи наследник през тази, но изглежда, че след това предлагането му ще бъде прекратено. Продажбите на iPhone 12 mini са по-слаби от очакваното, което е свързано и с по-малката батерия в него.

Куо прави и друга интересна прогноза. Според него моделите от висок клас през 2022 ще получат камера с 48МР сензор (размер на пикселите 1.25 микрометра) и дори ще могат да правят едновременно 12МР и 48МР снимки. При комбиниране на пикселите размера им ще се увеличи до 2.5 микрометра, което според Куо се доближава до пикселите на цифровите фотоапарати. Анализаторът смята, че качеството на камерата в iPhone 14 ще издигне мобилната фотография до ново ниво. Другa прогнозa за бъдещите телефони включва и опция за запис на 8K видео.