Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да помисли над въпроса за разсекретяването на правителствените материали, свързани с неидентифицираните летящи обекти и за "розуелския инцидент", предаде ТАСС.

В интервю, дадено във връзка с Деня на бащата за неговия най-голям син, Тръмп-младши, американският лидер сподели, че много хора му задават въпроси за НЛО.

"Милиони хора искат да се отправят в Розуел и да погледнат какво става там. И на мен би ми било интересно!", споделя Тръмп.

Синът на държавния глава го попита дали е готов да разсекрети материалите за НЛО от "розуелския инцидент". "Аз съм длъжен да помисля над това!", заяви Тръмп.

На 4 юли 1947 година се случва споменатия инцидент. Тогава в ранчо, близо до Розуел в щата Ню Мексико ,се разбива въздушен балон, използван за регистрирането на звуковите вълни от съветските ядрени опити в рамките на секретния проект на САЩ "Могул". Тогава военните скриха произхода на отломките, което породи низ от конспиративни теории, сред които и за разбит, непознат извънземен апарат.

Именно мълчанието на американските военни относно най-новите им технологии, като космическите шпионски сателити, изстрелването на балистични ракети и разработването на стелт самолетите пораждат много от теориите за извънземни.