Компанията Fiido представи електрическия скутер Beast, който може да се използва в седнало или изправено положение на тялото. Превозното средство проправя пътя на двуцелевата функционалност на електрическите скутери. Енергийните качества на Fiido Beast са гарантирани от двата му електромотра и акумулаторен блок с голям капацитет.

Мощният скутер може да развие максимална скорост от 50 км/ч, благодарение на комбинираната мощност на двигателите си от 1,3 kW. Той разполага с батерия с капацитет 1,5 kWh, която му осигурява пробег до 70 км. Батерията е сменяема, като по този начин предоставя повече възможности за зареждане. Така се увеличава и обхватът на Beast с допълнителна батерия. Налична е система за сигурност без ключ, която освобождава батерията и предотвратява неоторизирана намеса.

11-инчовите гуми на скутера са подходящи за терени извън пътя. Моделът разполага и с дискови спирачки на двете колела, които са доста ефективни. Теглото на машината е 37 кг, а подробностите за цената му засега все още не са известни. Fiido провежда кампания в Indiegogo за Beast и има 40% отстъпка, която първите клиенти могат да ползват за електронния скутер.