Американската компания "Епъл" (Apple) планира да намали цените извън САЩ на някои от водещите си айфони, съобщи Ройтерс и БТА.

С този ход американската компания цели да даде тласък на слабите продажби на айфони на външни пазари като Китай, където 10-процентното покачване на курса на щатския долар през последната година направи продуктите на "Епъл" много по-скъпи от тези на конкурентите.

Планът бе представен вчера от главния изпълнителен директор Тим Кук. Компанията само веднъж е понижавала цените на айфоните малко след появата им на пазара през 2007 г.

"Епъл" не каза в кои страни ще преразгледа цените на мобилните телефони. В страни като Китай и Турция местната валута се обезцени много спрямо поскъпващия долар.

Кук каза, че цените на айфоните в местните валути ще бъдат понижени до стойностите, на които са били продавани апаратите преди година.

Междувременно от компания признаха за бъг в софтуера си за видеоразговори FaceTime. Заради него хората може да бъдат подслушвани, без дори да са вдигнали при позвъняване. Проблемът се появява при групови разговори, когато мобилните телефони са с версия 12.1, съобщава Нова тв.

В някои случаи телефонът на търсения абонат включва микрофона, без разговорът да е приет. И изпраща клип до другия абонат. Така е възможно да бъдат записани и разпространени наши разговори, без дори да знаем. Компанията обеща да отстрани проблема още тази седмица.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО