Honor обяви, че от днес фитнес гривната Honor Band 5 се предлага и на българския пазар. Устройството вече е налично в Технополис на препоръчителна цена 79 лева, а скоро ще се появи и в предложенията на A1, VIVACOM и Telenor в синьо, черно и розово. Устройството е снабдено с 0.95-инчов сензорен AMOLED дисплей с резолюция 240х120 пиксела и може да работи до 14 дни с едно зареждане.

Гривната, която е водоустойчива на дълбочина до 50 метра, има сензор за пулс за 24-часов мониторинг на сърдечния ритъм и съня, множество спортни и фитнес режими и 8 варианта за персонализиране на дисплея.

Вижте как изглежда Honor Band 5 >> >> >>

Системата за следене на съня е с точност от над 95 процента, а в създаването ѝ са участвали специалисти от Харвард, като тя е подсилена и от изкуствен интелект.

Най-иновативната възможност на умната гривна е възможността за отчитане на наситеността на кръвта с кислород, а освен това джаджата може да се ползва за контрол на възпроизвеждането на музика в свързания телефон.

Honor Band 5 се счита за една от най-добрите фитнес гривни на пазара и заради възможността да отчита изгорените калории, спрямо различните дейности, които извършвате - гребане, бягане, плуване и др.

Koгaтo e cвъpзaнa cъc cмapтфoн, гривната cъoбщaвa нa пoтpeбитeлитe зa вxoдящи oбaждaния, cъoбщeния, имeйли и извecтия oт coциaлни мeдии. Потребителите могат дори да правят снимки със смартфона си, използвайки гривната. Опцията "Fіnd рhоnе" пък позволява лесното намиране на телефона ви.