Системата за самоуправление на Tesla, известна като Autopilot, е предмет на разследване от германския регулаторен орган, съобщи вчера в. "Билд ам Зонтаг", цитиран от Си Ен Би Си, позовавайки се на говорител на агенцията.

Федералното управление за автомобилен транспорт на Германия (Kraftfahrt-Bundesamt) оценява дали технологията, която Tesla предлага като подобрение, е безопасна за движение по германските пътища.

Регулаторът води разговори и с нидерландската агенция за лицензиране на превозните средства, които могат да се използват в Европа, според информацията на германското издание.

Tesla и германското федерално управление не отговориха на молбата на Си Ен Би Си за коментар.

Автоматизираната система на Tesla се сблъсква с все повече проверки по света след серия от инциденти с фатален край.

Миналата седмица Националната администрация за пътна безопасност (NHTSA) на САЩ започна второ разследване за потенциален дефект в системата "Автопилот", след като потребители се оплакаха от "измамно спиране" при високи скорости.

Федералното управление за автомобилен транспорт на Германия стартира отделно разследване през януари за евентуални рискове за безопасността на тъчскрийна в централната конзола на някои модели на Tesla.