GoPro обнови своята популярна серия от екшън камери Hero, а новото устройство в нея без изненада се нарича Hero 8 Black. Тя предлага сериозна промяна спрямо предшествениците си по отношение на дизайна и вече предлага вградена система за монтиране, така че не е нужно да се ползва допълнителен калъф, пише Mobile Bulgaria.

Камерата струва 399 долара и може да заснема в резолюция до 4K/60p при 100 Mbps, а освен това е снабдена с технологията HyperSmooth 2.0 за дигитална стабилизация на изображението с опция за регулиране на силата на ефекта. Междувременно цената на Hero 7 Black е намалена на 299 долара, Hero 7 Silver струва 199 долара, а предлагането на Hero 7 White е прекратено.

Друга подобрена функционалност е режимът за заснемане на видео с променлива скорост - TimeWarp 2.0, а при записа на звук е добавена подобрена технология за потискане на шума при вятър. Добавени са и 4 дигитални лещи за промяна на изображението. Освен новия дизайн и функционалности, компанията представи и няколко добавки за камерата на име Mods.

Media Mod е с вграден микрофон от тип "shotgun" и допълнителни портове на цена 79.99 долара, Display Mod е на същата цена и добавя подвижен LCD екран, подходящ за влогъри, а Light Mod (49.99 долара) е LED светкавица за продължително осветяване при 200 лумена. Последните две добавки имат собствени батерии.

Другото ново устройство GoPro MAX е с цена 499 долара и е наследник на GoPro Fusion, като предоставя възможност за заснемане на видео в 360 градуса. Камерата включва традиционен широкоъгълен обектив и разполага със собствена версия на технологията HyperSmooth - Max HyperSmooth. Моделът е с фокус към създателите на съдържание с редица възможности за редакция на заснетите клипове и разполага с монтиран от предната страна дисплей.

Двете камери и добавките са достъпни за предварителна заявка, а доставките започват на 15 октомври за GoPro Hero8 и на 24 октомври за MAX. Предварителните поръчки за добавките ще стартират през декември.