Компанията анонсира нов модел на име Vive Pro VR, който увеличава резолюцията на използваните OLED дисплеи до 2880x1600 пиксела (1400x1600 за око), което е със 78% повече спрямо 2160x1200 пиксела (1080x1200 за око) в първото поколение на очилата. Това би трябвало да доведе до изобразяването на по-качествен текст и изображения.

Заедно с това Vive Pro предлага вградени слушалки с отделен усилвател за възпроизвеждане на подобрен звук, нова и по-ергономична лента за глава с опция за прецизна настройка на размера и балансиране на теглото, два микрофона със система за потискане на шума и две предни камери, които могат да се ползват от разработчиците.

НTC Vive Pro остават съвместими с базовите станции за позициониране от първата версия, така че можете да купите само новите очила и ги ползвате с тях. Другият нов продукт е аксесоар, който може да свърже безжично Vive и Vive Pro с компютъра. Vive Wireless Adaptor ползва технологията WiGig, която работи при 60Ghz и осигурява ниска латентост и повишена производителност, а продажбите му ще започнат през третото тримесечие.

Продажбите ще започнат през това тримесечие, но засега не знаем на каква цена.