На официално събитие, посветено на новите модели смартфони на Huawei от сериите nova 10 и Мate 50, компанията обяви дългоочакваната новина - Huawei Mate 50 Pro се очаква на българския пазар в началото на ноември, като за първи път у нас ще се продава и най-премиалната версия на модела с гръб от оранжева веган кожа. Новият фотографски флагман - HUAWEI Mate 50 Pro, бележи и десетата годишнина от представянето на първия смартфон от серията.

HUAWEI Mate 50 Pro надхвърля и най-високите очаквания за премиери на нови технологии в областта на мобилната фотография. Той идва с Ultra Aperture камера с първата по рода си 10-степенна физически променлива бленда. Моделът представлява и голяма стъпка напред в естетиката и издръжливостта на устройствата в смартфон категорията със симетричния Clous de Paris дизайн и свръхиздръжливото Kunlun стъкло на дисплея на версията с оранжева кожа, което повишава издръжливостта при падане до 10 пъти спрямо черната и сребърната версии1.

Mate 50 Pro бележи и дебюта на новата операционна система EMUI 13 с още по-богат набор от интелигентни услуги. Сред тях е функцията SuperHub, която улеснява прехвърлянето на данни и файлове между приложения и устройства, преодолявайки дългогодишни бариери между различни платформи. В допълнение на това, HUAWEI Mate 50 Pro предоставя революционни иновации в мобилните мрежови комуникации и е първият потребителски смартфон, който поддържа възможностите за сателитни съобщения Beidou в Китай.

Лиу Ганг Скофилд, генерален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония, коментира десетгодишния юбилей на серията и значението на новия модел за развитието на глобалния и локалния бизнес с думите "През последното десетилетие серията Mate последователно разшири границите си, за да направи революционните иновации широко достъпни. Всяко ново поколение смартфони Mate обединява цял набор от най-съвременните технологии на Huawei. HUAWEI Mate 50 Pro продължава това гордо наследство".

Революционна Ultra Aperture камера

HUAWEI Mate 50 Pro разполага с 50MP Ultra Aperture камера с 10-степенна регулируема бленда, която включва ключови подобрения в оптичната система, механичната структура, технологията за изображения и обработката им. Интелигентната бленда се настройва, за да съответства на кадъра за снимане, идентифициран от автоматичния режим (Auto mode). Превключването към професионален режим ви позволява ръчно да регулирате дълбочината на полето и степента на замъгляване.

Съвремен хардуер и алгоритми подобряват заснемането на статично изображение. Ultra Aperture камерата е оборудвана с f/1.4 бленда, работеща с XD Fusion Pro система за изображения и висок прием на светлина, което позволява настройване на яркостта на изображението, детайлите на светлината и сенките, както и студените и топли тонове до съвършенство. Нощният режим заснема снимки със силно отчетливи ярки и тъмни части от кадъра, дори в слабо осветена среда. Портретният режим прилага естествено замъгляване на фона, за да открои обекта от заобикалящата го среда. Перископната телефото камера поддържа диапазон на увеличение до 200 пъти2, разгръщайки сцените пред очите ви.

Широкоъгълната макро камера увеличава и най-малките детайли от миниатюрните светове, като HUAWEI Mate 50 Pro поддържа също макро видео заснемане и макро картина в картина (PiP) за прецизно предаване на сцени в движение.

Шедьовър в класически дизайн

Mate 50 Pro бележи премиерата и на дизайна Clous de Paris, излъчващ нов вид красота, изпипана до последен детайл.

HUAWEI Mate 50 Pro идва в два варианта на задния корпус - стъкло и веган кожа. Стъкленият капак се предлага в два цвята, сребрист и черен, които придават на телефона елегантно покритие. Версията от веган кожа се предлага в оранжев цвят, вдъхновен от сияйните оранжеви слънчеви лъчи.

Kunlun стъклото на дисплея, използвано в ексклузивната версия с веган кожа, се състои от милиарди нанометрови кристали, резултат от композитни йонни инжекции, които го правят по-устойчиво на падане, потвърдено от петзвездния сертификат за устойчивост на падане на стъкло от SGS в Швейцария. Това прави Mate 50 Pro първият смартфон, който някога е получил този сертификат, отбелязвайки още един пробив на Huawei в областта на науката. Новият водещ смартфон на Huawei също така поддържа IP68 водоустойчивост до 6 метра под вода3, което позволява по-висока издръжливост във влажна и прашна среда.

Снимка: Huawei

Мощна производителност

HUAWEI Mate 50 Pro е базиран на технология, която значително повишава производителността. SuperHold разпределя интелигентно паметта, за да осигури безпроблемно справяне с много задачи едновременно. SuperRender намалява консумацията на енергия чрез междукадрово предсказване на ниво пиксел, като поддържа игрите стабилни при високи кадрови честоти и предотвратява прегряване. SuperStorage премахва дублиращите се файлове и компресира рядко използваните приложения. Това спестява до 20 GB4 (на телефон с 256 GB ROM), оставяйки повече място за снимки и видеоклипове, заснети от потребителите.

Иновативният режим за пестене на енергия активира функцията SuperEnergy Boosting, която ви дава още три часа в режим на готовност или 12-минутен разговор5, дори когато нивото на батерията падне до 1%.

Снимка: Huawei

Сигурност и поверителност

Специално внимание е обърнато и на функциите за поверителност и сигурност. Privacy Center записва данните на приложенията, които имат достъп до чувствителна информация в реално време, а Security Center предоставя цялостна моментна картина с информация за сигурността на телефоните като наблюдава активността в App Lock, Password Vault, File Safe, Find Device и др. Това позволява на Security Center да открива всякакви необичайни дейности и да споделя подходящи препоръки за защита на устройството. HUAWEI Mate 50 Pro също поддържа Image Privacy Protection, което означава, че когато споделяте изображение, телефонът автоматично изтрива чувствителна информация, като местоположение и час.

Очаквайте моделите от серията Huawei Mate 50 съвсем скоро и у нас!

Снимка: Huawei


1 По данни от лабораториите на Huawei.

2 Обхватът на приближение/увеличение е максималното увеличение, разделено на свръхширокоъгълното увеличение. Фокусните разстояния на HUAWEI Mate 50 Pro са 24 mm (на Ultra Aperture камерата), 13 mm (на широкоъгълната камера) и 90 mm (на телефото камерата)

3 Този продукт е класифициран като IP68 за устойчивост на пръски, вода и прах съгласно стандарта IEC 60529 и е тестван при контролирани лабораторни условия. Издръжливостта на пръски, вода и прах не са постоянни величини и устойчивостта може да намалее с времето при нормална употреба. IP68 рейтинг означава, че при определени условия на използване, устройството е защитено срещу вредно навлизане на статична вода на до 2 метра за сребристите и черните версии и до 6 метра за оранжевата кожена версия, за период до 30 минути, при положение че температурната разлика между водата и устройството е не повече от 5°C

4 Данни от лабораториите на Huawei

5 Данни от лабораториите на Huawei

 

Материалът е предоставен от Huawei.