Huawei представи нов модел напълно безжични слушалки и това са FreeBuds 4. Моделът има дизайн, който наподобява на предходното поколение FreeBuds 3, като се разчита на чипа Krin A1, предава Mobile Bulgaria.

Всяка слушалка разполага с 14.3-милиметров динамичен говорител, три микрофона и сензор за носене. Очаквано има технология за активно шумопотискане до 25 децибела. Теглото на отделните слушалки е 4.1 грама, като има и зона за управление чрез докосване и жестове.

За свързване към съвместими устройства, до две едновременно, се разчита на Bluetooth 5.2. По време на разговори е използван специален режим за по-високо качество на гласа, който е подходящ и за влогъри, а има и режим за ниска латентност до 90 милисекунди. Налична е сертификация IPX4 за устойчивост на изпръскване с вода.

Издръжливостта с един заряд на батериите е до 4 часа, като с вградената в кейса за зареждане батерия автономността може да достигне до 22 часа. Поддържа се технология за бързо зареждане, с която за 15 минути получавате заряд за до 2.5 часа плейбек. Кейсът се зарежда през USB Type-C порт или безжично.

FreeBuds 4 ще са налични от 6 юни в Китай в бял, сребрист и червен цвят. Цената им е 999 юана (126 евро), като очакваме в даден момент да се появят и извън страната.