Американският предприемач Илон Мъск, който наскоро стана най-големият акционер в компанията "Туитър", предложи да даде на всички абонати с платен абонамент за Туитър блу статут на проверени потребители на социалната мрежа, предаде ТАСС.

"Всеки, който се абонира за Туитър блу, (т.е. плаща по 3 долара месечно), ще получи отметка за удостоверяване", посочи Мъск.

Като част от обсъждането на идеята за промяна на стойността на абонамента за потребители на Туитър извън САЩ предприемачът заяви, че таксата трябва да бъде пропорционална на достъпността, намекна и за възможността да се праща и с криптовалутата Доуджкойн (Dogecoin).

Туитър блу (Twitter Blue) е платен абонамент в рамките на Туитър, който дава допълнителни възможности. Позволява бързо и без реклама да се четат статии в социалната мрежа от медии, достъпни на платформата. Потребителите могат да персонализират лентата за навигация, външния вид на иконите на приложенията и оформлението на страниците. Абонаментът дава възможност също за редактиране на публикации в рамките на 60 секунди, след натискане на бутона "изпращане" преди туитът да влезе в емисията.