Илон Мъск отново влезе в новините със съобщение в Twitter, от което става ясно, че компанията е подала заявка за регистриране на търговска марка "Teslaquila", предава technews.bg.

Историята с "Теслакила" датира още от 1 април т.г., когато Мъск се пошегува със зложелателите си в Twitter, публикувайки картинка за фалита на Tesla и текст, че е намерен в безсъзнание до Model 3, с бутилки Teslaquila наоколо и следи от сълзи по бузите.

Но първоаприлската шега изглежда е дала ново вдъхновение на американския предприемач. CNBC съобщава, че Tesla е подала в патентното ведомство на САЩ заявка за регистрация на търговска марка Teslaquila. Междувременно, Илон Мъск показа в Instagram как изглеждат бутилката и етикета на "Теслакила".

Снимка: Instagram

В описанието на търговската марка се казва, че тя ще служи за обозначаване на дестилирано агаве и дестилирано синьо агаве, т.е. става въпрос за класическа текила. Разбира се, регистрацията на заявка за търговска марка не означава със сигурност, че Tesla ще продава алкохол, но това не може да се изключи напълно, като се знае какъв човек управлява компанията.

Възможно е, например, Tesla да черпи с фирмената текила всеки нов клиент на компанията за електромобили.