Илон Мъск отново фокусира общественото внимание върху себе си, докато даваше интервю за Питър Диамандис, основател и председател на фондацията за научни открития X Prize. И темата отново е колонизирането на Марс, предава technews.bg.

Едва ли обаче някой ще се смее на последното изказване на Мъск относно кацането на хора на Червената планета. "Може да умрете, ще бъде некомфортно и вероятно няма да има добра храна", каза той, добавяйки, че това ще е "мъчително и опасно пътуване, откъдето може да не се върнете живи".

"Честно казано, куп хора вероятно ще умрат в началото", заяви Илон Мъск, цитиран от Deadline, но настоя, че това също ще бъде "великолепно приключение и невероятно преживяване". "Това не е за всеки. Само за доброволци!", допълни Мъск.

През последното десетилетие компанията Space X на Илон Мъск изстреля повече от 100 ракети. Няколко от опитите завършиха с експлозии или сривове. Мъск предсказва, че хората ще кацнат на Марс до 2026 г. с перспектива да създадат 1-милионен град на Червената планета.