Информаторът Райън Грейвс написа за Newsweek, че докато е бил военноморски пилот, той и екипът му редовно са се сблъсквали с летящи апарати край бреговете на Вирджиния, които "са без видимо задвижване... но могат да останат неподвижни при ураганни ветрове от категория 4, да се ускорят до свръхзвукови скорости и работят през целия ден, надминавайки нашите изтребители."

Тези срещи с НЛО се случвали през цялото време, отбеляза Грейвс. Той е съосновател и изпълнителен директор на група, наречена Americans for Safe Aerospace. Целта на организация е да проучи феномена НЛО.

"Днес виждаме същите тези неидентифицирани обекти; ние все още не знаем какви са те; и нашето правителство няма представа за обхвата на проблема", пише Грейвс. "Това е така, защото пилоти, както търговски, така и военни, се сблъскват с НЛО и повечето от тези случаи остават недокладвани."

Въпреки съвместните усилия на Пентагона и Конгреса от последните години да изкарат проблема с НЛО на дневна светлина, все още няма рационализиран протокол за докладване, твърди Грейвс, отбелязвайки, че Федералната авиационна администрация просто насочва търговските пилоти да докладват инциденти на неправителствени групи.

Накратко, според Грейвс, има много повече от тези наблюдения, отколкото правителството е разкрило. И докато истинността на тези твърдения е поставена под съмнение, то липсата на структура за докладване извън границите на американската армия е, най-малкото, обезпокоителна.

Ако се вярва на Грейвс, пропускът създава огромна дупка в разбирането на правителството за тези странни и все по-масови наблюдения.