От Intel заявиха, че се надяват "опресняване на Windows през 2024 г. да повиши приходите им" По този начин от компанията индиректно разкриха, че скоро ще видим Windows 12, пише The Verge.

Финансовият директор на Intel Дейвид Зинснер обсъди обновяване на Windows през следващата година, предполагайки, че потребителите могат да ъпдейтнат компютрите си заради новата ОС на Microsoft.

"Всъщност смятаме, че 2024 г. ще бъде доста добра година за клиентите, особено поради опресняването на Windows", каза Зинснер на конференцията на анализаторите на Citi на 6 септември. "Все още смятаме, че инсталационната база е доста стара и изисква опресняване. Смятаме, че следващата година може да е началото на това предвид катализатора на Windows."

Коментарите на Зинснер бяха забелязани от PC Gamer и идват месеци след изтичането на препратки към Windows 12 от вътрешни документи на Intel.

Съобщава се, че Intel подготвя своята десктоп платформа Meteor Lake за следващо поколение Windows, което вероятно ще се нарича Windows 12.

Microsoft не е обявила никакви планове за Windows 12, но има признаци, че компанията обмисля как да интегрира AI в новата си ОС.

"Когато започнем да разработваме бъдещи версии на Windows, ще мислим за други места, където AI трябва да играе естествена роля по отношение на изживяването", каза Юсуф Мехди, ръководител на потребителския маркетинг на Microsoft, в интервю за The Verge.

Именно интеграцията на изкуствен интелект в Windows 12 ще е причина за по-високите системни изисквания.

 

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО