На срещата на висшето ръководство на Huawei Global Analyst 2020, състояла се в Шенжен, Китай през миналата седмица, e дискутирана темата "Водещи интелигентни IP мрежи за ускоряване на трансформацията към интелигентна свързаност".

Huawei е представил многобройни успешни примери на интелигентни IP мрежи в различни индустрии. Подчертана е била важността на комуникацията с данни в ерата на интелигентната IP мрежа.

5G, облакът и AI набират темпове сред компаниите, независимо от техния размер. В стремежа си към дигитална трансформация те се сблъскват с непознати досега предизвикателства, като сътрудничество между стотици милиарди свързани устройства и 100 процента миграция на корпоративните услуги към облака.

Според Huawei като решаваща част от дигиталната трансформация на компаниите, мрежите, достъпни през интернет, се сблъскват с широк спектър от проблеми. Сред тях са недостатъчната честотна лента, лошия опит в обслужването и ниската ефективност на мрежите при експлоатация и поддръжка.

Интелигентните интернет мрежи са ключът към решаването на подобни проблеми. За да се разбере по-добре коя мрежа може да се нарече интелигентна IP мрежа, Huawei определя три основни ключови аспекта: супер капацитет, интелигентно изживяване и автономно задвижване.

"2020 г. е първата година на търговско използване на интелигентните IP мрежи. Цялата индустрия стана свидетел на историческо изместване към достъпните през интернет интелигентните мрежи в ерата на 5G и облака", заяви Кевин Ху, президент на продуктовата линия за комуникация на данни на Huawei.

Капитализирайки своя повече от 20 годишен опит в областта на IP мрежите, Huawei заяви, че ще продължи да изгражда високо конкурентни интелигентни продукти и решения за IP мрежи. Компанията ще предоставя висококачествени услуги за оператори и клиенти в сферата на финансовите услуги, правителството, транспорта и енергетиката в повече от 100 страни и региони.

В бъдеще продуктовата линия за комуникация на данни на Huawei ще си сътрудничи с повече клиенти в иновативния дизайн и задълбоченото сътрудничество за обслужване, за да им помогне да постигнат дигитална трансформация и да се възползват от ерата "5G + облак + AI" като изграждат интелигентни IP мрежи.