През юни Apple направи анонс на новата си мобилна операционна система iOS 14, която се очаква да обогати функциите и управлението на моделите на компанията. Стана ясно, че може да се разчита на сериозни подобрения в управлението на камерите на всички Apple устройства, работещи с новата операционна система.

Новите допълнения ще позволяват правеното на снимки по-бързо и управлението на експозицията по-лесно. Също така, те могат да ви помогнат да държите телефона си стабилен в Нощен режим. Всички тези подобрения улесняват работата с приложението "Камера".

Едно от най-очакваните нововъведения е нощният режим. Ако искате да направите хубава снимка на тъмно, трябва да държите телефона си възможно най-стабилно. В iOS 14 има мерник, който ви помага да нагласите телефона си докато правите снимки през нощта.

Друг елемент, който най-сетне ще се появи в моделите на Apple са "огледалните" селфита. Обикновено, когато си правите селфи, камерата обръща снимката така, че неща като текст да могат да се четат. Но ако предпочитате селфита, които с ваш реален образ - вече ще има тази опция.

Друго допълнение е възможността да правите последователни снимки по-бързо. Когато не сте в Burst (сериен) режим, iOS 14 ще ви предлага по-малък интервал между заснемането на една снимка и следващата.

Официално всички потребители, чиито устройства ще се поддържат от iOS 14 ще могат да я получат през есента, като до тогава се очаква тя да бъде тествана и да бъдат отстранени всички грешки, открити в нея.