Анализаторът Минг-Чи Куо споделя интересна информация за бъдещия топ смартфон на Apple, който може да носи името iPhone 12 Pro Max, предава Mobile Bulgaria.

Според него той ще предложи значителни подобрения по отношение на камерата. Тя изглежда ще включва петосова "sensor-shift" система за стабилизация на изображението, като първите индикации за това се появиха още през декември.

Решението ще замести настоящата система за оптична стабилизация (OIS) и би трябвало да позволи заснемането на кадри без нежелани разклащания. Това ще се постигне дори без да се удебелява корпусът.

Главният сензор на камерата ще е с размер 1/1.9 инча и ще включва обектив със седем оптични елемента. Очаква се при Pro вариантите да бъде интегриран и нов 3D ToF сензор, който да подобри снимките при портретната фотография.

Това ще позволи и използването на разнообразни приложения и системи, използващи решения за добавена реалност (AR).

Новата серия най-вероятно ще включва общо четири модела. Базовият от тях ще е с диагонал на екрана 5.4 инча и ще разполага с двойна основна камера.

Следва устройство с 6.1-инчов дисплей, който също ще има двойна камера. Следващите два модела, които са с 6.1- и 6.7-инчови екрани изглежда ще включват и тройни камери с ToF сензори.