Apple ще продължи да подобрява фотографските способности на iPhone и през следващите години ще осигури на потребителите нещо, на което ползващите Android се радват от известно време - телефото камерите с перископна конструкция. Това твърди известният анализатор от TF Securities Минг-Чи Куо, който посочва, че Apple ще започне работа с нови доставчици на лещи за камери.

Според него през втората половина на тази година и през 2021 в мрежата за снабдяване с компоненти на Apple ще влязат най-добрите доставчици на такива компоненти от Корея и Китай - Semco и Sunny Optical. И двете компании ще осигурят лещи с перископен дизайн, но Куо смята, че Semco ще достави повечето такива компоненти за телефоните през 2022.

По-рано Куо написа, че Apple смята да ползва такива лещи от досегашния си доставчик Genius Electronic Optical, но очевидно плановете на компанията са се променили. Този тип компоненти позволява добавянето на по-голямо оптично приближение в телефоните. Така например Huawei P40 Pro поддържа 5х оптично приближение, а при P40 Pro+ то е 10х. Перископичната камера дебютира при Huawei P30 Pro през 2019 година. По подобен начин Apple се движи с по-бавни темпове и при други иновации свързани с дизайна и хардуера на смартфоните.