Един от последните експерименти с изкуствен интелект на Google е малко по-различен и създава безкрайна версия на популярната песен Bad Guy на Били Айлиш. Екипът на компанията е разработил алгоритъм за машинно обучение, който може да синхронизира всички кавър версии на песента в YouTube, така че да запази тяхното темпо и да позволи на зрителите да преминават плавно между тях, предава Mobile Bulgaria.

Става дума за почти 17 000 изпълнения, а комбинациите между тях са толкова много, че нямате шанс да изгледате всички за целия живот на вселената. При натискане на бутона за възпроизвеждане се зареждат три клипа - звук се чува само от единия, но можете веднага да преминете към следващите. Чрез таговете пък е възможно да преминете към изпълнения в други категории, а ако всичко това ви се струва много сложно можете да се оставите в ръцете на функцията за автоматично възпроизвеждане.

Системата ползва системата ContentID на YouTube, за да открие всички кавър версии на Bad Guy, които съответстват на оригиналната песен и филтрира тези, в които тя просто се чува на заден фон. След това компанията е обучила рекурентна невронна мрежа да разпознава бийтовете в песента и подреди кавърите, за да се получи плавно преминаване между различните изпълнения.