Google подготвя съществена промяна в дизайна и интерфейса на собствената си имейл услуга Gmail. Подобренията целят по-удобна организация на дистанционната работа, което е особено важно в условията на пандемия и социална изолация, предава technews.bg.

Слайдове от събитието "Google Cloud Next "20: OnAir" бяха публикувани от разработчика Тахин Рахман в социалната мрежа Twitter. Подобреният Gmail се популяризира като "Нов дом за работа".

В уеб версията и приложенията Gmail ще бъдат комбинирани на едно място няколко услуги Google, включително услуга за видеоконференции Meet, бизнес месинджър Chat, облачни документи Docs и виртуални стаи Rooms.

Мобилното приложение на Gmail ще получи четири основни секции - Mail за обикновена поща, Chat за бърз обмен на съобщения с колеги, Rooms за групови чатове в стил Slack и Meet за видеоконференции.

Chat и Rooms ще изпращат също напомняния на потребителя за приоритетни съобщения, на които трябва да отговори. В уеб версията на Gmail подобни секции, както и Google Docs ще се показват в страничната лента.