Едва ли има дом без прахосмукачка. С нея можем да изчистим както килима, така и праха от компютъра. Всъщност, ако имате PC, почистването на стаята, е много важно за живота на хардуера. Ако рядко събирате праха от помещението, то вентилаторите на вашия компютър ще го вкарват вътре в кутията. Там прахът помага за понижаване на ефективността на охлаждането. Резултатът е, че термо пастата се изпича, а животът на процесора и видеокартата се снижава драстично. Подобен е случаят и ако имате геймърски лаптоп с мощна вентилация.

Няма да е пресилено да кажем, че добрата прахосмукачка е толкова ценна за една домакиня, колкото и за грижовния собственик на ИТ техника. Но не всички прахосмукачки са създадени равни. В следващите редове ще ви запознаем с това, което трябва да знаете при избора на нова прахосмукачка.

Засмукване

Мощността на засмукването е може би най-важната характеристика на една прахосмукачка. Колкото по-висока е тя, толкова по дълбоко ще може да почиствате вашия килим или прах от компютъра. По-голямата сила на засмукване е доста удобна и при почистването на фотьойли, дивани и мебели.

Филтри

Ако цените здравето си и искате наистина да се справите с праха, то трябва да се насочите към избор на прахосмукачки с достатъчно добри филтри. Така изсмуканите фини частици и бактерии няма да се върнат обратно в стаята. Колкото по-добри са филтрите, толкова по-малко за чистене ще имате следващия път.

Вижте как изглежда Bespoke Jet >>

снимка: Samsung

С торба или без

На пазара се продават множество различни прахосмукачки, но мнозинството от тях може да се разделят на два вида. Едните събират боклука в торба, а другите - директно в контейнер. Всеки вариант има ползи. От една страна торбата предоставя допълнителен филтър, от друга те са консуматив, който ние периодично трябва да купуваме.

Гаранция

Потребителите често пропускат, че една от най-важните характеристики на всяка една технологична вещ е свързана с гаранцията и обслужването на джаджата след покупкатаѝ. Същото важи и за прахосмукачките.

Топ предложението на 2022 година

Всичко казано по-горе само щрихира възможността на една прахосмукачка. Понякога изборът ви се води от това какъв е нейният дизайн или доколко машината е удобна за ползване. В перфектния случай потребителят би могъл да вземе една прахосмукачка и да я пробва у дома си, за да открие сам доколко тя отговаря на очакванията му.

Именно в това се състои специалното предложение на Samsung България. Под наслов "Купи, тествай, убеди се" компанията предлага на всеки потребител да тества вертикалните прахосмукачки Samsung Jet и Bespoke Jet.

До 24 август всеки, закупил прахосмукачка от сериитe Samsung Jet и Bespoke Jet, получава 100 дни възможност за връщане на плащането. Така имате на разположение месеци, за да се убедите колко добри и технологични са прахосмукачките на Samsung. Ако останете недоволни, може да върнете прахосмукачката и да си вземете обратно парите.

снимка: Samsung

Прахосмукачките на Samsung обаче са едни от най-добрите, които може да откриете на пазара през 2022 година.

Мощност, надеждност и стил

Да започнем със серията Samsung Jet. На първо място дигиталният инверторен мотор генерира голяма смукателна мощност. Истинската звезда в системата обаче са филтрите, способни да задържат 99,999% от фините прахови частици. Това прави възможно истински качественото почистване на стаята.

За да остане целият прах в контейнера на Samsung Jet помага петслойната HEPA система. Първият филтър е с метална мрежа и улавя големи прахови частици. След това Jet Cyclone и микрофилтърът улавят ситния прах, а филтърът за фин прах улавя микропраха и алергените. Системата за многоциклоновата филтрация прави възможно въздухът в стаята ви да е по-чист след всяко почистването със Samsung Jet.

Серията Samsung Jet е безжична и компактна, като тя гарантира 40 минути непрестанно почистване. Само за секунди е възможна смяната й с резеврна батерия, което гарантира 80 минути чистене без почивка.

Дисплеят на Samsung Jet дава пълна информация за режимите и състоянието на прахосмукачката. От него може да се разбере нивото на батерията и дали четката не се сблъсква с някакъв проблем.

Samsung са създали една от най-модерните прахосмукачки с контейнер. Той е с вместимост 0,8 литра и е изцяло миещ се. Дизайнът на прахосмукачката позволява лесното му сваляне и почистване.

Компактните размери и тегло от 1,48 килограма правят Samsung Jet идеална за чистене на тесни пространства или високи щори.

В комплектът идват няколко четки и приставки, с които може да чистите килими, твърди повърхности и какво ли още не. Изсмукването на праха от вашия компютър също става доста лесно.

По-високо в гамата стои прахосмукачката Bespoke Jet. На първо място тя е по-мощна, като отново успява да улови 99,999% от финия прах. Многофилтърната й технология е сертифицирана от Британската фондация за алергии. Прахосмукачката е способна да осигури дълбоко почистване, премахващо живеещи в домашния прах акари, алергени от котки, кучета и полени. Антибактериалната й торбичка за прах потиска развитието на 99,9% от бактериите. Дизайнът обаче позволява многократната й употреба.

снимка: Samsung

Това се дължи на хитрата докинг станция All-in-one Clean Station. Тя едновременно зарежда и почиства безжичната прахосмукачка. Чрез пулсиращ въздух станцията успява да изпразни напълно прахосмукачката, а уплътненията и филтрите позволяват това да стане по най-чистия възможен начин. Всъщност, невъзможно е за човек да постигне толкова стерилно почистване на прахосмукачка.

Общият капацитет на двете батерии осигурява 120 минути почистване. Подобно на Samsung Jet, дисплеят на Bespoke Jet осигурява информация за всичко, случващо се с прахосмукачката.

Фактът, че Bespoke Jet се почиства сама след всяко чистене ви спестява редица усилия. Чистенето с устройството също е много лесно. Това се дължи не само на уникалния дизайн, но и на разнообразието от четки.

Например, меката ролка на четката Jet Dual Brush спомага за събирането на едри прахови частици от твърдите подови настилки. Функцията Spray Spinning Sweeper осигурява щателно мокро почистване на плочките в коридора.

Найлоновите и гумени влакна и скоростта на въртене от 4000 оборота в минута пък вършат чудесна работа при почистване на килими.

Четката Slim Action е с антистатични сребърни нишки. Тя върши идеална работа за почистване на работни пространства и нишата зад бюрото с кабели. Прахосмукачката може да се комбинира и с двойни въртящи се моп накрайници.

Подове, тавани, килими, плочки - нищо не може да се опре на мощната Bespoke Jet. Чистенето на компютри също е лесно, благодарение на специална гъвкава приставка.

Samsung предоставя 5-годишна гаранция за прахосмукачките в сериите Samsung Jet и Bespoke Jet. Това е една от най-дългите и цялостни гаранции на пазара, което освен, че улеснява потребителя, показва и увереността на Samsung в качествата на уредите.

Благодарение на промоцията "Купи, тествай, убеди се" сами може да откриете колко добри и способни са новите прахосмукачки на Samsung. Промоцията продължава до 24.08.2022 г. Повече за прахосмукачките на Samsung може да научите тук »

 

* материалът е създадена за Samsung