Специалисти от Kalashnikov.Media публикуваха резултатите от "краш-тест" на АК-74М. Автоматът беше изпробван при непрекъснат огън, след което разгледаха и провериха измененията в детайлите на конструкцията му.

Вижте еволюцията на Автомат "Калашников" >> >> >>

Според изискванията на руското министерство на отбраната автомат "Калашников" трябва да издържа на 180 изстрела в такъв режим - който не е нормален и води до неизбежни разрушения, предава Russia Beyond.

За изпитанията са подготвени 26 пълнителя с по 30 патрона. В стрелбата участва автомат, произведен през 2014 г., който вече има известна амортизация, отбелязват от "Российская газета".

На кадрите виждаме как след 587 изстрела с АК-74М се разрушава стволът в района на предния обков на цевта.

"Появява се пламък, всичко се топи, но държи формата си, не мога да го деформирам", пояснява в хода на изпитанията специалистът от "Калашников" Георгий Губич.

Когато оръжието изстива, специалистите оценяват степента на повредите. Затворът е покрит с ръжда, след като го заливат с вода в горещ вид, но не е деформиран, рамата на затвора е непокътната, а в камерата е "заварена" гилза.

Накладката на газовата тръба е напълно залепнала, оръжието не може да се разглоби в полеви условия. И все пак автоматът не само отговаря на изискванията на ведомството, но и ги превъзхожда.