Днес Huawei представи серия от нови продукти, базирани на HarmonyOS 2, с които дава на потребителите достъп до истински интелигентно изживяване на множество устройства в различни сценарии.

"Един за всички, всички за един. Живеем в свят, в който всичко е свързано и интелигентно. Никой не може да остане встрани от този свят", сподели Ричард Ю, изпълнителен директор и CEO на Huawei Consumer Business Group.

"В момента в живота ни има безпрецедентно много смарт устройства, но изживяването, което предлагат, не винаги е толкова смарт. Отделните системи често усложняват свързаността и операциите, което води до ситуация на фрагментиране на потребителското изживяване", допълни Ричард Ю.

HarmonyOS е проектирана като решение на този проблем. Тя е операционна система от ново поколение, предназначена за смарт устройства. Като такава, тя предоставя общ език за различни видове устройства, помагайки им да се свързват и да се кооперират помежду си, за да предложат на потребителя по-удобна, гладка и защитена работа.

HarmonyOS използва разпределена технология за работа със системния софтуер, благодарение на която независими преди устройства сега могат да се слеят виртуално в едно цялостно "супер устройство". То свободно се възползва от възможностите на съставляващите го устройства според нуждите на потребителя, и предоставя нов тип свързаност чрез хардуерна интеграция и Service Widget-и.

Новата операционна система е изключително лека, може да върви на множество устройства и прави връзката между тях лесна и бърза. Основното при HarmonyOS е, че може само с клик да прехвърляте и споделяте не просто съдържание, а приложения и работа между различните устройства.

Дори вашият компютър да е с Windows, то вие може да го свържете с телефона и да работите с мобилните си приложения на екрана на компютъра. Приложенията на това са много и в полза на потребителя.

HarmonyOS ви позволява да живеете в истински умен дом, в който може да контролирате лесно всяко устройство, като печка или хладилник от своя таблет, смартфон или компютър.

Основен приоритет на Huawei е защитата на сигурността и личните данни на потребителите. HarmonyOS наследява и надгражда водещите технологии за сигурност в EMUI. Основният принцип е ясен - само правилният човек да може да достъпва правилните данни от правилното устройство, което гарантира сигурността на всеки достъп до всяко устройство, както и на всяко действие по съхранение, предаване или използване на данните в различни сценарии.

В рамките на днешното събитие, Huаwei представи колекция от нови устройства, като смарт часовници и таблети, захранвани от HarmonyOS 2, сред които новата серия Huаwei Watch 3 и Huаwei MatePad Pro.