Водещото китайско предприятие в областта на клонирането Sinogene е готово заедно с Русия да започне проекти по създаването на домашни животни, сподели заместник-главният директор на компанията Ван Инин, предава Russia Beyond.

"Заинтересовани сме от сътрудничество с руската страна. Компаниите на Русия могат да ни изложат виждането си и е възможно да намерим допирни точки, да видим перспективите на взаимно допълващото се сътрудничество, а след диалог да пристъпим към взаимодействие по различни направления", цитира ТАСС думите на Уан Инин.

Според него Sinogene постоянно полага усилия за подсигуряване на мащабите на научно-изследователската дейност.

"Надявам се, че в бъдеще ще постигнем още по-значителен напредък. Мисля, че ще успеем да понижим разходите и да предоставим на пазара още по-достъпни услуги по клониране на животни", добави той.

Както подчерта Уан Инин, пред ръководството на компанията стои задачата да задействат оборудването за създаването на възможно най-големи количества клонинги.

"Sinogene се стреми да обхване със своите технологии още повече сфери на практическо приложение. Стараем се да донесем полза както на хората, така и на домашните животни", каза той.

Както припомня "Взгляд", на 23 август в социалните мрежи се появи видео с първото в света клонирано коте. За успешния опит съобщи китайската компания Sinogene Biotechnology. Интернет потребителите се възхитиха от котето на име Гарлик (досл. Чесън) и му пожелаха добро здраве.