Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) поиска от Илон Мъск повече информация относно туита му от 17 май. В това съобщение бизнесменът заявява, че сделката за закупуване на Twitter "не може да продължи".

Документът, публикуван от агенцията, хвърля светлина върху формата, в която Мъск е докладвал на Комисията за напредъка на сделката, и показва, че тя може отново да не е доволна от публичните изявления на бизнесмена. Регулаторът публикува писмо от 7 юни, което адвокатът на Мъск Майк Ринглър е изпратил до Органа за сливания и придобивания, който е част от агенцията.

Комисията пита дали фразата, че сделката "не може да продължи", трябва да се тълкува като искане на бизнесмена да се оттегли от нея, ако Twitter не предостави допълнителни данни за спам акаунтите в платформата. Адвокатът, от друга страна, отговаря, че Мъск не е предвиждал значителни промени в плановете си за придобиване на платформата към момента на публикуването на туита.

Впоследствие бизнесменът все пак отхвърли сделката за закупуване на социалната мрежа, оправдавайки се с факта, че Twitter не е изпълнил своята част от споразумението, като не е разкрил информация за дела на спам акаунтите и е започнал съкращения без одобрението на Мъск. В отговор социалната мрежа съди бизнесмена.