През април Nintendo стана жертва на сериозен пробив в сигурността, засегнал много потребители, за който компанията днес съобщи повече информация. Тогава стана ясно, че 160 000 акаунта са били използвани без съгласието на техните собственици, като общият брой на засегнатите достига 300 000.

Били са разбити множество акаунти, като от компанията предупреждават, че са засегнати данните от кредитните карти на техните потребители. Установено е, че в някои от акаунтите са извършени покупки на игри, без знанието на самите потребители.

Nintendo завяват, че са се свързали с всеки засегнат по отделно, с точни инструкции какво да прави и какви подозрения за негови поражения имат. В момента компанията е блокирала повечето акаунти и всеки потребител трябва да премине по процедура по възстановяването му.

От Nintendo използват случая, за да призоват потребителите си да използват сложни пароли и да активират двустепенната автентикация при влизане в системата. Те поднасят искрените си извинения и уверяват, че ще работят още по-сериозно за опазване на сигурността на своите потребители занапред.